Ny stendöd förortsmiljö i centrum?

Skall Göteborg missa ännu en möjlighet till att bygga stadsmiljö och skall Riksbyggen få uppföra ännu en stendöd förortsmiljö i centrum? Det verkar  så när man läser GP från den 12 augusti (inte på nätet) och tar del av förslaget förnorra masthugget”.

Bakom ord som ”levande bostadsområde” och ”nå fram till älven” döljer sig nämligen exakt samma typ av antistad som åstadkoms under 60-talets miljonprogramsår. Och inte når man fram till älven heller. Stena ligger kvar och man föreslår att hela området skall ligga på en hylla långt ovanför all vattenkontakt.

Men så läser man artikeln lite mer noggrant och inser att det hela rör sig om ett enskilt initiativ från Riksbyggen och inte har något alls att göra med Göteborgs stad. Planerare och politiker inom Göteborgs stad har säkert mycket bättre idéer och kan säkert, med lärdomar från misstagen på norra älvstranden, skapa en stadsmiljö.

Albert Svensson

Arkitekt

Läs mer på Yimby Gbg:

  1. Den fjortonde Yimbyvandringen – Norra Masthugget
  2. Stadsvandring i Norra Masthugget
  3. Norra Masthugget

Dessutom om hur man skulle kunna göra istället:

  1. Ny plan för Linnéstaden
  2. Bra med bebyggelse mellan älven och Första Lång

Intressant?
I media: GP1, 2, GT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Albert Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Ny stendöd förortsmiljö i centrum?”

Kommentarer är stängda.