I ett samhälle där rasism blir normalitet…

Del 4 av 12 i serien Fascismen idag

där frodas våldet. I ett sådant samhälle finns det våldsmän som skjuter invandrare. Det är ingen tillfällighet att serievåldsmannen i Malmö skjuter invandrare just nu. Det hänger samman med att media och andra instanser i det borgerliga samhället är i full färd med att normalisera det fascistiska och rasistiska partiet sverigedemokraterna (SD). Exempelvis genom att ge dem en egen dag på Almedalsveckan. Det skulle de naturligtvis inte få. Ett rasistiskt parti ska inte bjudas på några möjligheter till offentlighet utöver dem som demokratin i samhället tvingar oss till. En egen dag i Almedalen är inte något sådant.

De människor, tidningar,  journalister, politiker och debattörer som väljer att normalisera SD genom att acceptera dem, genom att skriva om dem på ett likvärdigt sätt som man skriver om andra partier och som debatterar med dem är medskyldiga till att invandrare skjuts av en rasist på Malmös gator. Och framförallt är SD genom sin rasism medskyldiga till det samhällsklimat där sjuka invidider på den högerextrema kanten tror att det är okej att skjuta invandrare. Isolera SD i allt utom i parlamentariska församlingar, betrakta dem som paria. Anpassa ingenting till dem och deras agenda. Det är så de måste behandlas för att deras åsikter inte ska betraktas som rumsrena. För fascism, rasism och islamofobi är allt annat än rumsrent.

Men naturligtvis duger inte det för att bekämpa rasismen på sikt. För att rasismen ska kunna bekämpas effektivt på sikt så måste vänstern ta tag i fördelningsfrågorna, klassfrågorna, jämlikhetsfrågorna. Det handlar om att det viktigaste för vänstern måstae vara välfärd och ekonomisk jämlikhet. Det viktiga måste vara jobb och välfärd åt alla och jämlikhet.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Jönsson, Lodenius, Duroj, Röda Lund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Sverigedemokraterna – en fascism för vår tidAtt bekämpa rasism, fascism och SD >>
Advertisements