Personer gripna för eventuellt bombhot

Ett antal personer har uppenbarligen gripits som misstänkta för att eventuellt ha förberett ett eventuellt bombattentat mot Göteborg. Exakt vad i brottet faktiskt bestått eller anledningen till det har inte framgått. Inte mer än att det handlar om förberedelse till terrorbrott. Något som inte betyder nånting. Utan media är mest fyllda med svammel.

Säpo har tdigare uttalat att det inte handlar om terrorism, men både åklagare, polis och säpo är tystlåtna om några mer konkreta fakta. Därför är det ingen som faktiskt kan säga vari hotet egentligen bestått och varför:

Säkerhetspolisen bistår Polismyndigheten i Västra Götaland med information och expertkunskaper. Bakgrunden till hotet eller eventuella motiv är i nuläget oklart.

Säkerhetspolisen bedömer för närvarande att gripandena i Göteborg inte påverkar hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige.

Några gripna tycks dock redan ha släppts så det kanske ändå är en storm i ett vattenglas. Två stycken tycks dock ha blivit anhållna.

Nu menar dock polisen att det trots allt handlat om ett hot mot Nordstan eller centralstationen. Man har tidigare förnekat detta. Fortfarande är det alltså fullt möjligt att dte hela är ett falsklarm att det handlar om nåt gangsterrelaterat eller att det för första gången sen andra världskriget faktiskt dykt upp svenska terrorister.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Röda berget, Rouhivuori,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag har inte fullständig koll på mediarapporteringen i fallet, men jag har inte själv sett polisen antyda att det någonsin varit terrorrelaterat, så det förefaller åtminstonde sannolikt att falsklarm/gangster-scenariot håller.

  Vad gäller storm i vattenglas så gillar ju svenska tidningar just sådant, men de släppta personerna kan ju vara helt utan koppling till hoten och därför släppta efter att detta konstaterats, i kontrast till att vara släppta därför att hotet i sig inte är allvarligt.

  Vi får väl se hur det ligger till, helt enkelt.
  /Björn

  • Anders_S

   Björn : Säpo har sagt en enda sak och det är att det inte tycks finnas några kopplingar till terrorism. Polisen har sagt att det föreligger ett odefinierat bombhot.