Sex- och knarkområde har mest brottslighet

Så är det i all fall i Köpenhamn, en stad som har ett tydligt område med gatuprostitution, sexklubbar och knarklangning. Knarklangningen i det inre av Vesterbro kring Istedgade och vid Hovedbanegården kan ibland pågå helt öppet. Sexhandeln förekommer självklart helt öppet eftersom den är laglig. Något som ju inte hindrar att kriminella i stor utsträckning styr prostitutionen och sexklubbarna. Det är inte direkt förvånande att området har den högsta brottsfrekvensen i Danmark. Förmodligen är den högst i hela Norden. Längre ut i Vesterbro är situationen inte likadan, utan där är det som i andra delar av centrala Köpenhamn. Låg brottslighet och lugnt som exempelvis vid Enghave plads.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements