En av de gripna i Köpenhamn är Munir Awad, tidigare gripen i Pakistan

Munir Awad är en av de svenskar som tidigare har gripits i Pakistan ihop med Mehdi Ghezali och Safia Benaouda, men släppts som oskyldig till terrorism. Nu har han gripits igen, i Köpenhamn. Detta faktum skulle kunna tala för att det faktiskt är ett verkligt planerat terroristdåd.

Men det är också ett faktum som i samband med alla underliga omständigheter kring David Headley skulle lika gärna kunna tala för en setup från USA:s säkerhetstjänster. PET har uppgett att Headley har kopplingar till gripandena i Köpenhamn. Har de två haft kontakt i Pakistan? Har Headley varit i Sverige? Kommer tipset om helt terrrorgrejen från Headley? En man som idag arbetar för US-amerikanska underrättelse- och säkerhetstjänster. Headley har dessutom gjort det förut, med DEA och med Pakistans ISI. Och vem jobbar Munir Awad egentligen för? Varför släpptes han från Pakistan egentligen?

Det är mycket oklarheter och skumheter kring Köpenhamnsgripandena. Förhoppningsvis kan Säpo och PET bringa lite klarhet i det hela. Men gör de inte det så kommer jag att fortsätta förhålla mig mycket skeptisk till det att det rör sig om ett faktiskt planerat terrordåd.

Intressant?
Bloggat: Moberg, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements