Svammel från imamer och ”experter”

Svamlet i svensk media om terrorism, islam, muslimer och självmordsbombare fortsätter. Idag är det en imam i SVD som säger att en av de gripna var så snäll så att det är inte troligt att han kan göra något som skadar människor. Trams säger jag. Alla människor, till och med bra människor kan göra dåliga saker och skada andra människor. Nja, det finns mindre grupper av människor med särskilda diagnoser och sjukdomar som faktiskt inte kan göra det, men alla andra kan bli lägervakter i Auschwitz, torterare eller självmordsbombare. Så, javisst, Sahbi Zalouti är säkerligen som alla andra och kan därmed göra det som alla andra kan. Därmed inte sagt att han är skyldig till något som helst brott denna gång. Han kan vara det, men behöver inte vara det.

Vidare är det samtidigt så att SVD idag låter en ny så kallad terrorexpert uttala sig. Denna gång är det italiensk variant av firma Magnus & Magnus, Lorenzo Vidin0, som säger att extrema grupper försvårar för polisen och att människor kan res fritt i världen. Undrar hur mycket SVD har betalat för att få fram dessa visheter från en man i Italien? Saker som vem som helst kan räkna ut och säga hur lätt som helst. Det behövs ingen så kallad expert till det. Och att Sverige är ett friare och mer demokratiskt land än Danmark har vi vetat länge. Trots att det svenska rättssystemet är helt under isen och inte rättssäkert. Trots att regeringen gör allt de kan för att ytterligare försämra rättsväsendet.

Samtidigt för inte media sitt jobb. De fyra gripna har en enda internationell koppling förutom att Munir Awad (som ju inte alls är en känd våldsverkare, han är aldrig dömd för något) har blivit gripen i Somalia och Pakistan tidigare. Den kopplingen är David Headley, som danska PET har uppgivit. David Headley har tidigare planerat attentat mot just Jyllands-Posten. Han arbetar idag för FBI och andra säkerhets- och underrättelsetjänster i USA. Han har tidigare varit inblandad i det blodiga attentatet i Mumbai år 2008. Inte en enda journalist har följt upp detta spår. Ett spår som avslöjar en hel hoper märkliga saker.

Svenska medier gör inte sitt jobb och de är som vanligt islamofobiskt hysteriska. Med SVD i täten förstås.

Intressant?
Bloggat: Röda Lund,
Borgarmedia: DN, GP1, 2, AB, HD, Skanskan1, 2, 3, EX1, 2, 3, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  What?

  SvD är ju den Islamist-vänligaste tidningen so far-
  Så fort de kan så säger det att det endast är ett fåtal extremistiska galningar,
  även när det är uppenbart att så inte är fallet.

  • Anonym

   Om du hittar ett inlägg där Per Gudmundson skriver något positivt på SvD om Islam eller muslimer så lovar jag att jag skickar en tårta till dig 🙂

 • Pingback: Attentat mot muslimsk bönelokal | Svensson()