En gripen för det misslyckade terroristdådet i Stockholm

Enligt Säpo har ytterligare en person med eventuella kopplingar till Taimour Abdulwahabs misslyckade bombdåd i Stockholm gripits i Glasgow i Skottland. Utifrån den information som Säpo tillhandahållit kan det inte utläsas i vad kopplingen eventuellt, om den överhuvudtaget finns, skulle bestå. I pressmeddelandet har säkerhetspolisen bara uppgett att det kan finnas en koppling, inte att det finns en koppling:

Utredningen hittills visar att det kan finnas en koppling mellan den gripne personen och terroristbrottet i Stockholm den 11 december, något som det fortsatta utredningsarbetet i Skottland får utvisa.

Det är polismyndigheten i Strathclyde, Skottland som ansvarar för förundersökningen kring gripandet.

Gripandet i Skottland är ett resultat av den skotska polisutredningen och samarbete mellan Skottland och Sverige inom ramen för internationell rättslig hjälp samt väl fungerande samarbete mellan åklagare och polismyndigheterna.

Med tanke på hur det var i Göteborg där 4 personer greps under buller och bång för ett planerat bombdåd, men ingen var skyldig. Det fanns inte ens en plan, inget bombdåd och inget mål eller syfte för ett terroristbrott så kanske vi ska ta de nya uppgifterna med en nypa salt. Eller med tanke på att de två som misstänkts för stämpling till terroristbrott totalt frikändes från brott i hovrätten så kanske vi ska bestämma oss för att det även i detta fall handlar om ett gripande totalt utan bevis på brott. Men komikern Magnus Ranstorp hävdar förstås fortfarande att det är en islamistisk komplott, trots att i stort sett allt tyder på att Abdulwahab agerade ensam.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements