CIA-agenter på marken i Libyen

Det rapporteras att CIA-agenter arbetar på marken Libyen.  De arbetar enligt uppgift med att samla in information om var man ska bomba. Att de finns där kommer inte direkt som en överraskning. Förmodligen har de funnits där länge, mycket länge.

Med all sannolikhet har det funnits CIA och MI6-agenter i Ghaddafis närhet sen lång tid tillbaka då västmakterna haft anledning att hålla ett öga på deras oberäknelige (tidigare) allierade. Om det är dessa agenter som nu arbetar med att samla in bombmålsinformation eller om man skickat nya är förstås okänt. Troligtvis är väl båda sakerna sanna. Oppositionen har ju vid ett tidigare tillfälle gripit brittiska kommandosoldater och folk som uppgavs vara diplomater, men med all sannolikhet var MI6-agenter. Efter att de gripits av en libyska oppositionen utvisades de.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, VG, SVT1, 2, 3, 4, 5, SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements