Aktion mot avvisningar

I går kväll genomfördes ytterligare en aktion utanför Sagåsens flyktingförvar i Kållered mot avvisningar av flyktingar från Sverige. Aktionen upplöstes av polis och avvisningarna kunde inte stoppas.

Vid förra protesten mot avvisningar uppstod tumult och polisen använda både batonger och pepparsprej vid insatsen. Något som enligt den information jag har har var helt onödigt. Det var helt enkelt att betrakta som övervåld från polisens sida. Förklaringen till att det blev så förra gången är att de poliser som då ingrep inte var utbildade för arbete med folkmassor, det handlade alltså inte om SPT-utbildad personal och dialogpolisen kontaktades försent.

Denna gång använde polisen enligt de rapporter jag fått än så länge inget övervåld (det kan ju ha skett utan att jag nåtts av information om det). Inte heller media rapporterar om övergrepp mot aktivister. Men å andra sidan är media inte helt pålitliga i dessa sammanhang.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements