Man med Bandidoskopplingar skjuten i Backa

En man som tidigare utgjort en ledande person inom Bandidos MC Westcoast sköts onsdagskvällen utanför sin bostad i Backa på Hisingen. Sen många år är han inte medlem i Bandidos. Han har istället ägnat sig åt fastighetsaffärer:

Polisens underrättelseuppgifter gör gällande att han kring millennieskiftet hade en betydande roll i Bandidos Mc Westcoast. Under senare år har 37-åringen varit invecklad i diverse fastighetsaffärer. Bland annat skall han ha köpt flera hus i Skaraborg.

För kommunföreträdare och för Kunskapscentrum i Göteborg har mannen utgjort ett irritationsmoment, sedan det visat sig att han investerat i den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden Arendals Gård.

37-åringen gav en miljon för egendomen, en förhållandevis hög summa för den som nolltaxerat i stort sett varje år sedan år 2000.

Mannen åtalades nyligen för grova olaga hot mot sin före detta sambo.

En del fastighetsaffärer kan han ha gjort som bulvan för Bandidos. Det kan också tänkas att verksamheten ingår i någon from av penningstvättsschema. Klart är att mannen sysslat med brottslig verksamhet även udner senar år. Man kan inte köpa miljonfastigheter utan att ha nån inkomst.

När det gäller anledningen till att mannen sköts och skottskadades har polisen inte presenterat någon teori. Men eventuellt har dådet med andra liknande dåd under senare tid att göra. Ala behöver inte hänga ihop, men några gör det och fler kan göra det. Det handlar i så fall kanske om en slags fortsättning på det krig som pågick 2088-2009 mellan den så kallade Gårdstensalliansen (med bland annat Naserligan och Tigrarna) och Bandidos (inklusive X-team). Eventuellt är en del av de senare morden och skottlossningarna ett resultat av den uppgörelse som gjorde mellan vissa gäng för att avsluta kriget. Man kan ju tänka sig att det finns frifräsare och grupperingar som inte ingick i uppgörelsen och som inte accepterar den.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements