Slarvigt polisingripande mot flicka – bruten arm blev resultatet

När polisen i Göteborg skulle ingripa mot en stökig 15-årig flicka så tog en polis ett felaktigt grepp på flickan och bröt av hennes arm. Det är ett uppenbart fall av visst övervåld. Poliser ska kunna klarar av att hantera en ung flicka, även om hon är stökig och berusad, utan att använda så mycket kraft och våld att armen bryts av. Samtidigt så måste vi nog också inse att misstag sker även i polisens yrkesutövning liksom i alla andras. Ett åtal ser jag dock som självklart och det har väckts. Polisen i fråga har åtalats för vållande till kroppsskada och det låter i min öron ganska rimligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Klas Hager

    Nåja, åtalade kan de bli, men skulle förvåna mig något fantastiskt om han faktiskt också blev fälld; så korrupt som systemet är.

    • Det fälls fler poliser numera än förr. Även i dett fal toro jag det blir fällande dom. Framförallt som han nog inte riskerar avsked.

  • Anonym

    Att bli sparkad på benet i samband med ett gripande får man väl räkna med om man är polis. Framförallt om man använder mer våld än nöden kräver och det verkar han ju gjort.

    • Nej, vad jag förstår har han tagit ett grepp som ihop med att man lade ner henne innebar att armen bröts. Alltså ett misstag genom ett felgrepp. Att han försöker skylla på att han fick en spark är bara patetiskt.