Åkersbergamordet kan hänga samman med andra skottlossningar

Polisen som tidigare varit tveksamma till att medge eventuell gängkoppling för skottlossningen i Åkersberga medger nu att det mycket väl kan finns en gängkoppling. Vid skottlossningen i lördags dödades en person och två skadades. Polisen menar nu också att skottlossningen i Åkersberga kan hänga samman med fler skottdåd och mordförsök som ägt rum i Täby, Vallentuna och Hägernäs. I maj 2010 sköts en 25-åring i bäckenet av flera personer som gömt sig i buskarna utanför McDonalds efter ett tidigare bråk.

Enligt SVD ska narkotikabruket och gängbrottsligheten ha ökat i Åkersberga under senare år. En uppgift jag finner tveksam och som det förmodligen inte finns något som helt belägg för. Samtidigt misstänker också polisen att det kan komma fler uppgörelser och skottlossningar. Något som ju också tyder på att polisen tror att det handlar om gängkriminalitet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements