Ytterligare en svensk musikfestival har misslyckats

Arvikafestivalen ställer in årets festival alltför biljetter sålts och ansöker dessutom enligt uppgifter om konkurs. Därmed har den andra stora musikfestivalen i Sverige gått omkull. I detta fall handlar det nog om att man delvis övergav de som var festivalens centrala besökare, de svartklädda gotharna och syntharna inklusive alla varianter av och kusiner till dessa subkulturer.

Genom att försöka bredda festivalen blev den inte länger lika väsentligt för de som utgjort basen för Arvikafestivalen.De kände sig inte länger lika hemma och vips fick Arvikafestivalen problem. Ett paradexempel på ”den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket” eller ett solklart  brott mot devisen ”skomakare förbliv vid din läst”, Kanske inte alltid så riktiga ordspråk men i detta fall nog sog giltiga misstänker jag. För i vissa fall är det onekligen dumt att föröka sig på för mycket utan det är bättre att göra det man är bra på. Det hade förmodligen gynnat Arvikafestivalen i all fall. Då hade den kanske funnits kvar.

En festival som finns kvar är danska Roskildefestivalen. Äldre och större än alla svenska musikfestivaler lever den kvar i högönsklig välmåga. Välskött och jättestor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements