Högerextremister har alltid vapentränat

Idag skriver SVD att en högerextremistisk islamofobisk dansk organisation vapentränar. Sådant är ingen nyhet. Det har alltid varit så att en del högerextrema grupper, oftast mycket små sådana, har vapentränat. I dessa grupper finns alltid ett lass unga män som är fixerade vi vapen och militära operationer. Ofta är ju högerextrema med i skytteklubbar och organisationer som hemvärnet. Så de kan få möjlighet att inneha vapen.

Självklart borde inte högerextrema ha möjlighet att ha tillgång till vapen som endast kan användas för militärt bruk. Men det kanske borde varit något som myndigheter i Norden tänkt på lite tidigare. Före det fasansfulla högerextrema terroristdådet i Norge. För som sagt, det är ingen nyhet att högerextrema ofta är vapenfixerade, ofta vill syssla med militärövningar och vill äga märkliga vapen. Svenska sverigedemokrater är ofta inget undantag (men de flesta är det nog) och de delar många gånger Breiviks syn på verkligheten. De delar den politiska syn som lett till massakern på Utöya och bomben i Oslo.

Intressant?
Bloggat: Krassman, HumanLabRat,
Borgarmedia: SVT1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements