Många åskådare på rättegången mot gubbligan

Många är uppenbarligen intresserade av att följa rättegången mot Nisse Pistol, 64 år, och hans två äldre rånarkollegor i den kallade gubbligan. Anledningen är väl att det upplevs som ovanligt med så gamla rånare. Det är det ju också då majoriteten av brott begås av unga människor. Det gäller även väpnade rån, även om medelåldern på de som begår den typen av brott kanske är lite högre då de kräver erfarenhet och noggrann planering.

Förutom medlemmarna i gubbligan vet jag dock flera andra grova brottslingar som begått eller misstänkts för att ha begått grova brott efter att de fyllt femti. Clark Olofsson är väl den kändaste, Lars-Inge Ferm (Svartenbrandt) är en annan och i rättegången i Göteborg kring en stor svartjobbshärva figurerar ett antal personer som är äldre 50 år. Så helt ovanligt är det väl kanske inte. Kanske är intresset för rättegången mot gubbligan lite överdrivet.

Läs också: Nisse Pistol, Järnaligan och Gubbligan

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements