Ranstorp spekulerar

Snillen spekulerar brukar man säga. Det kan var nåt bra. När Magnus Ranstorp spekulerar så är det sällan nåt bra. Han är en terrorexpert som alltid har fel. Anders Breivik var enligt Ranstorp en militant islamist (i all fall innan vi visste att han var blond och hette Anders) och när nu Ranstorp säger att de misstänkta i Göteborg kan ha koppling till dåden för 10 år sen i USA och när GT/Expressen sprider ut att det handlar om al-Qaida betyder det väl förmodligen att hela affären med fyra anhållna terrormisstänkta i Göteborg handlar om att Säpo missförstått ett konstprojekt.

En sak är i all fall säker, inga bomber har presenterats, inga vapen har presenterats, inget motiv har presenterats och ingen har tagit på sig nånting. Det hela verkar faktiskt inte vara nånting annat än att Säpo återigen har hört i höre eller vad man ska säga. Så länge de inte presenterar några konkreta bevis på att ett terrorhot har existerat så finner jag all anledning att ifrågasätta hela historien inklusive de 4 anhållandena.

Läs om hur det var med dotter och svärson i New York år 2001.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements