Tragik i Sigtuna

Två små pojkar, 8 respektive 4 år försvann i söndags. Idag har man hittat dem båda, döda i en sjö vid Munholmen i Sigtuna. En familjemedlem har gripits som misstänkt för mord. När någon dödar sin egna små barn (om så nu har skett, det ver vi ju inte riktigt än) så handlar om att något har gått väldigt fel. Det brukar var mycket tragiska omständigheter och ofta är det en del av ett kollektivt självmord där mördaren sen också brukar ta livet av sig själv och sin partner. Så verkar dock inte vara fallet här.

Det finns naturligtvis andra typer av barnamord också, en förälder som misshandlar sitt barn till dös, en mamma som dödar sitt nyfödda barn (också tragik, ofta en psykos), men det är faktiskt ovanligt att föräldrar dödar sin små barn, som verkar vara fallet i Sigtuna, utan att försöka begå självmord därefter. Mend et kanske också har hänt, vi får väl se vad polisutredningen kommer att visa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements