Hells Angels har rekryterat medlemmar från Bandidos

För några veckor sen var det ett större bråk mellan mc-gäng på restaurangen El Crocodrilo på Ringvägen nära Skanstull i Stockholm.  Då angreps en grupp som satt på restaurangen och som av allt att döma tillhörde Outlaws MC av en större grupp från Red & White Crew. Red & White Crew är en supporterorganisation till Hells Angels MC. Enligt polisen handlar det hela om att en grupp tongivande medlemmar i Bandidos Stockholm gått över till Hells Angels-sfären:

De flesta av avhopparna från Bandidos har gått över till Hells Angels. Men enligt polisen har även någon gått över till uppstickaren Outlaws MC – HA:s och Bandidos gemensamma fiende som håller på att etablera sig i Stockholm.

De som Hells Angels har ”tagit upp” har enligt poliskällor blivit så kallade prospects – provmedlemmar.

–?För att en prospect ska bli en fullvärdig medlem måste de göra sig förtjänta på olika sätt, säger Thorbjörn Hermansson.

En händelse som kopplas samman med övergången mellan gängen är det brutala knivbråket på söderrestaurangen El Cocodrilo för knappt två veckor sedan, då flera personer skadades och en person knivskars i halsen.

Enligt polisen handlar händelsen om avhoppen från Bandidos till Hells Angels. De nya provmedlemmarna är enligt uppgift till polisen tvungna att visa sin styrka genom att ge sig på Outlaws.

Två före detta Bandidosmedlemmar, numera HA-prospects, sitter häktade för dådet. Enligt poliskällor tillhör den knivskurne mannen fiendeklubben Outlaws.

Oenigheten mellan Bandidos MC och Hells Angels med anledning av  övergångarna ska enligt uppgifter till författaren Lasse Wierup vara lösta. Däremot så har Hells Angels så vitt det går att bedöma en pågående konflikt med Outlaws MC som kan komma att resultera i fler liknande incidenter som den på El Crocodrilo.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements