Bra att vanvårdade nu får ersättning – men hur blir det med min mor

Det är bra att regeringen nu backat om vanvårdade fosterbarn. Nu är det meningen att vanvårdade fosterbarn ska få en ersättning på 250 000 kronor. Riktigt hur man definierar vanvård och vilka som kan få ersättning har jag inte riktigt grepp på än.

Jag misstänker dock att det inte berör min egen mamma som ju hade det bra i sin fosterhem och bra på det flickhem där hon också var i några år. I hennes fall så skadades hon ju av att hon togs ifrån sina fosterföräldrar där hon växt upp mot sin vilja. Jag vet inte om den typen av myndighetsövergrepp kommer att innefattas om lagen om skadestånd till den vanvårdade fosterbarnen. Det återstår att se och jag ska göra vad jag kan för att hjälpa min mor att får skadestånd om det finns minsta möjlighet till det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements