Kokosolja bra mot Alzheimer

Boknytt
Stoppa Alzheimer nu!
Bruce Fife
Optimal förlag

Kokosolja bra mot Alzheimer

För en hypokondriker som mig, vars morföräldrar och nu mamma fått Alzheimer är detta skrämmande läsning. Så mycket som är farligt för hälsa och hjärna;

Amalgam, rotfyllningar, tungmetaller, infektioner, gifter, skalltrauma, vissa gener, bukfetma, fria radikaler, boxning, transfetter, narkos, aspartam, ”naturliga smakämnen”, nitrit, bly, aluminium, vissa halsbrännemedel, järn, alkohol, viss vaccination, kvicksilver, borrelia, fågelinfluensa, plack, inaktivitet, rotfyllningar, statiner, socker, stärkelse, sötningsmedel, juicer, glass, bröd och läskeblask.

Men så mycket som är bra också; ekologiskt, hälsokost, motion, rå mat, albyl, fasta, bra tandhälsa, umgänge, vitaminer, mineraler, grönsaker, betakaroten, omega från fisk, zink, magnesium, litium, C-, D och B12-vitaminer, fullkorn, sol, kött, fisk, mejeri, ägg, curry, gurkmeja, krillolja, palmolja, folat och sallad.

Ät gärna smör, ost och feta såser. Precis! Här är det Atkinsdieten LCHF som gäller – bra med fett och proteiner, men ät lite kolhydrater. Fett (även mättat) är bra för dig – kolesterol likaså (Vad ska man tro?). Det åt våra jägarsamlar-förfäder under evolutionen. Glöm skrämselpropagandan bakom vilken författaren anar marknadsintressen.

Allra viktigast för att förebygga, bekämpa och bromsa Alzheimer är dock att kombinera lågkolhydratkosten med ketonbehandling. Ketoner är ett superbränsle för hjärnan som med fördel kan fås via kallpressad kokosolja – köps i hälsokostbutikerna. Fem matskedar om dagen.

Boken är ganska övertygande. Mycket fakta och kunskap. Många personliga öden – inte minst demensdrabbade amerikanska kändisar. Men jag blir ju lite fundersam när jag läser att Bruce Fife är chef för ”The Coconut Research Center” i USA. Hur var det nu med ekonomisk egennytta?

Kokosnötscentret förnekar visserligen på sin hemsida att företagsintressen ligger bakom deras forskning. Men jag känner mig inte riktigt övertygad.

Hans Norebrink

Läs mer: MatFrisk, Smakprov, Newsdesk,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Advertisements
  • Anonym

    Om hjärnan nu mår så bra av att leva på aceton varför är den designad att välja glukos som energikälla när den har båda tillgängliga och ketonkroppar främst vid svält?