G20-möte och protester mot nyliberalism och spekulation

I hela världen protesterar människor mot nyliberalism, mot nedskärningar och privatiseringar. I Spanien (indignados), i Grekland, i USA (Occupy Wall Street), i arabvärlden och på andra håll är det samma protester mot samma saker. Med samma krav på mer demokrati, på att folket ska bestämma och inte kapitalet. Med samma krav på stopp för den politik som innebär mer till de rika och mindre till de fattiga. Även i samband med G20-mötet i Cannes som äger rum denna helg pågår protester:

Protesters donning Robin Hood caps — in reference to their demand for a small tax on international financial transactions to aid poor countries — took to the French Riviera on Tuesday to demand that the G20 pay attention to people instead of catering to banks and financial interests.

Den franska polisen har stängt av Cannes för demonstrationer och protesterande människor. Allt för att makthavarna ska slippa konfronteras med de vanliga människor som protester mot att makten gynnar bankerna och de rika på vanligt folks och fattigas bekostnad. Demonstrationerna genomförs därför i Nice istället för i Cannes.

Intressant?
Bloggat: Björnbrum, Röda Malmö,
Borgarmedia: DN1, 2, 3, SVD1, GP1, 2, 3, SVT1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements