Äntligen åtal mot nattklubbsvakter

Till slut har det blivit åtal mot de vakter på nattklubbarna Nivå och Push som misshandlade, rånade och stal från gäster. Huvudåtalad är en 32-åring som uppvisar sympatier för Hells Angels.

Vakterna har arbetat för ett vaktbolag vid namn Bevakningskompaniet som varit inblandat i en rad skandaler genom tiderna. 2007 anmäldes 7 vakter från företaget för misshandel på nattklubben The Lab i Stockholm. 2008 sprängdes bilar tillhöriga Bevakningskompaniet och en av dess vaktchefer i Stockholm, samma år anhölls en vakter, tillika poliselev, för övergrepp i rättssak i samband med en utpressningsaffär i Norrköping. En av de åtalade i det målet hade koppling till Original Gangsters och har varit anställd i Bevakningskompaniet. Förra året greps så de nu åtalade vakterna i Göteborg.

Gemensamt för flera av de ovan nämnda fallen inklusive det i Göteborg är också kopplingen till Stureplansgruppen och deras krogar. Stureplansgruppen verkar ha haft ett omfattande samarbete Med Bevakningskompaniet. Vakter från det bolaget tjänstgjorde såväl på deras krogar och klubbar i Stockholm som i Göteborg.  Såväl The Lab som Nivå och Push tillhör Stureplansgruppen. Förutom fallen med kopplingar till Bevakningskompaniet förekommer Stureplansgruppens krogar i flera andra våldsdåd där också vakter som arbetat på klubbarna varit inblandade. Exempelvis fick vaktchefen på Nivå i Göteborg sin bil sprängd av Bandidos år 2006.

Nu blir det alltså äntligen en rättegång mot flera av de vakter som arbetat för det obskyra vaktbolaget Bevakningskompaniet och på nattklubbar och krogar som haft stora problem med våld, rån och stölder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements