Sjöblött, Sjömina och Sjöstedt

I Göteborg med omnejd är det för närvarande sjöblött. Vid slakthusområdet i Gamlestan är det en stor översvämning och fler bilar har lyckats köra ner i den stora vattensamlingen med skador som följd. Även på Tjörn, närmare bestämt i Almösund, har en bilist lyckats köra ner i vattnet. I den sjöblöta staden Göteborg är Jonas Sjöstedt född och han har länge varit tippad som ny partiledare i Vänsterpartiet. Nu är han också föreslagen av valberedningen. Förmodligen är det inte att gå på en mina på samma sätt som en del högervridna sossar tycker det är med Håkan Juholt.

Jonas Sjöstedt kommer sannolikt att vinna partiledarvalet i Vänsterpartiet även om valberedningen var oenig. Det är förmodligen det bästa som kan hända även om jag inte alltid håller med honom politiskt. I trakten av Göteborg finns det dock en allvarlig minrisk, både i verkligheten och inför partiledarvalet i Vänsterpartiet. Vänsterpartiets göteborgsdistrikt är vad jag förstår inte anhängare av Jonas Sjöstedt som partiledare. Utan man föredrar en kandidat med idéér som innehåller politisk restprodukter från en svunnen. Den upphittade minan i Hanhals är väl också från en svunnen tid får man förmoda. Det gäller dock inte den storm som fört upp på minan på land och gjort Göteborg sjöblött. Den stormen är istället högst dagsaktuell precis som Jonas Sjöstedt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements