Vinsten är inte problemet utan en orsak till problemen

Malin Lernfelt visar återigen i ett blogginlägg på GP att hennes slutledningsförmåga inte alltid tycks vara av det bästa slaget. Eller så kanske det handlar om en direkt ovilja att försöka förstå. Det finns ingen som påstår att vinsterna är själva problemet i skolan. Problemet är att det går sämre och sämre för svenska elver. En del av orsaken till detta problem står att finna i vinststyrning, privatisering, segregation och nedskärningar i skolan.

När ett aktiebolag driver en skola så är själva syftet att gå med vinst, att leverera vinst till aktieägaren. I en skola finns tre sätt att göra vinsten så stor som möjligt. Se till att man inte har några problem elever för då minskar kostnaderna, minska på personalen eller minska på andra resurser. Privatägda skolor med vinstmaximering som mål använder sig av alla dessa metoder. Det är ett problem. Men Lernfelt kan tydligen inte greppa sådana resonemang av nån anledning. Eller så vill hon kanske inte utan föredrar att verka dum och att agera för att förvirra.

Intressant?
Bloggat: von Schantz, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements