Man anhållen för mord i Ludvika

Sen tidigare sitter en man anhållen för mordförsök på en ledande medlem i Bandidos. Nu har polisen i Dalarna också anhållit en man som misstänkt för dödsmisshandeln natten mellan fredag och lördag. Den 22-årige man som misstänks för inblandning i dödsmisshandeln av en 44-årig man är känd av polisen sen tidigare. Han är dock inte gripen utan är anhållen i sin frånvaro:

Det är bland annat förhör med vittnen som lett till att polisen kunnat identifiera en av de män som misstänks ligga bakom dödsmisshandeln.

Mannen är 22 år och hemmahörande i Ludvika.

Han har under helgen sökts av polisen, men man har inte kunnat hitta honom.

Det innebär också att de två våldsdåd som ägt rum i Ludvika denna helg sannolikt inte har något samband med varandra. Det kan nog också konstareas att det handlar om ett överfall som varit ganska oprovocerat, dvs inte föregått av nån typ av gräl eller ordväxling, eller om ett rånförsök som spårat ur.

Genom att Ludvika på mycket kort tid drabbades av två grova våldsbrott kan man tro att staden skulle vara en våldsutsatt stad. Så är det inte. I själva verket är Sverige ett land med mycket låg brottslighet som dessutom är minskande.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Uppdatering 111219: Den anhållne har frivilligt kommit till polisen.

Advertisements