Det är dags att sätta stopp för Säpo

Tre gånger på lika många år har Säpo slagit till mot oskyldiga människor och gripit dem för terrorism. Det odemokratiska agerande som Säp konstant ägnar sig åt är inte okej. Det är dags att sätta stopp för Säpo. Dags att utreda organisationens funktion och existensberättigande. Kanske är det bäst att upplösa och lägga ner Säpo. Det tycks ju vara en demokratiskt tvivelaktig organisation med dåliga resultat. När Säpo slår till gör man det mot oskyldiga och när en terrorist faktiskt slår till har Säpo inte en susning.

De som varit gripna för terrorism och åtalade för att ha planerat ett mord Lars Vilks har släppts fria. Det fanns ingen som helst bevisning så det var helt riktigt av domstolen att göra så. Betydelsen av frisläppandet är att de tre inte kommer att dömas för något brott som ger fängelse. De kommer alltså med all sannolikhet inte att dömas för att ha planerat ett mord. De borde aldrig ha gripits för terrorism och de borde aldrig ha åtalats för försök till mord.

Det tycks som det är Säpo som är det stora problemet och inte risken för terrorism.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Terroristnojan är gränslös. | Annarkia()

  • Offren blir alltid mer straffade än de skyldiga, vågar man sedan lägga till en minoritet så är chansen för rättvisa ännu mindre. Innan du kritiserar så läs runt lite. Internet eller dagstidningar är bra. Men undvik bloggar… =)

    • Nu finns det ju faktiskt inga offer i något av de fall jag berör och inga offer för terrorism i Sverige sen 1970-talet. Däremot finns det 1000-tals offer för Säpos övergrepp.

  • Anonym

    SÄPO måste givetvis kunna anhålla människor om de misstänker att de tänker begå brott. I detta fall räckte inte bevisen, även om de nog döms för knivinnehav. Att hederliga människor går runt med kniv är inte vanligt, men givetvis ska ingen dömas om det inte finns 100%-iga bevis

    • Nej, inte om det inte finns skäl för anhållan. Det fanns det inte i detta fall eller i något av de tidigare.