Solstorm gav norrsken ända nere i Göteborg

Gårdagens kraftiga solstorm gav tydligen norrsken ända nere i Göteborgstrakten. Inte för att jag såg nåt, men jag sov antagligen sen länge då det var aktuellt att kunna se något. Norrsken i Göteborg är mycket ovanligt men händer uppenbarligen. Med tanke på att solen är mycket orolig för närvarande kan vi säkert räkna med norrsken fler nätter nu och fler gånger i Göteborg de närmsta åren. Nån gång ska man väl lyckas se det misstänker jag. Eller bor jag för mycket mitt i stan för att det ska gå? Kanske stadens ljus stör för mycket?

Internationellt medförde solstormen att flyg mellan Europa och Nordamerika fick flyga på sydligare rutter än normalt, men i övrigt rapporteras få störningar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Advertisements