Att många inte jobbar beror på att det inte finns jobb

Jag jobbar som fan hela tiden. Men jag har mycket dåligt betalt för det jag gör. Jag skulle föredra att ha en anställning. Jag har sökt sådär 400 jobb på de 7 år jag saknat anställning, i praktiken varit arbetslös. Men jag jobbar jämt. Med allt möjligt. Fast med mycket dåligt betalt i allmänhet.

Jag har tre yrkesutbildningar och jag har arbetslivserfarenhet från alla. Jag är mekaniker (det har jag jobbat med större delen av den tid jag arbetat), elektriker och programmerare. Alla tre yrken är bristyrken. Det är sådana jobb jag sökt. Men jag får i allmänhet inte ens några svar. Kanske har jag fått 4 svar på mina 400 ansökningar.

Det är liksom inte motivation som är problemet hos mig och andra som inte får jobb. Det är bristen på jobb och i mitt fall kanske också min ålder (fast jag är i den ålder där man är effektiv på jobbet) och att jag är politiskt aktiv (svartlistad kallas det när man inte får jobb av politiska skäl). Andra har inte de problemen jag har men de kanske inte heller har de utbildningar jag har. Problemet för de flesta arbetslösa är inte svartlistning eller ålder. Inte heller handlar det om att de inte vill arbeta som Anders Borg hävdar. Utan det handlar om att det helt enkelt inte finns några jobb att få.

Att ta bort bidrag eller minska bidrag ger bara fler fattiga och gör att redan fattiga blir ännu fattigare. Men några fler jobb blir det inte. Man får ingen misnkning av arbetslösheten på något sätt. Då menar jag den reella aretslösheten och inet den registrerade då den är alldeles för låg. Jag är arbetslös, men i statistiken så är jag inte det. Jag har ingen kontakt med arbetsförmedling eller a-kassa. Helt enkelt för att det är meningslöst.

Den föraktfulle Anders Borg tycks mena att bara man är tillräckligt fattig så slutar man vara arbetslös. Vilket otroligt förakt han visar upp. Vilken skitstövel ärligt sagt.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Raving,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Beertil

  Nä du har fel, Nog finns jobb. problemet är att ingen vill betala för att få jobben utförda.
  Det är därför Moderatstyrda alliansen skapar FAS-3 där folk får jobba för under 5000 kr/ mån.
  Den summan går inte leva för : Det är en fattigdomsfälla. 
  Där har du inte inte  råd till det mest elimentära tak över huvudet och mat.

  När Anders  Borg som 15-åring skränade i tv-3 hos  Aschberg 
  sa en Dansk akta er för den mannen han är farlig.
  Den Dansken hade helt rätt.

  Kolla : http://www.youtube.com/watch?v=-g51NFNlJQI

 • De flesta arbetslösa vill säkert ha ett jobb. Men inte till vilken betalning som helst

  • Kent Engström

   I ett underbetalt arbete där man blir både utnyttjad och ändå måste söka soc är det inte så konstigt.

   • Inte helst säkert att du blir utnyttjad i ett underbetalt jobb.
    Men det är inte gratis att leva

    • Är man underbetald är man per definition utnyttjad. Annars vore man ju rätt betald.

 • Nej, det finns inga jobb. Däremot finns det arbetsuppgifter som borde utföras. Inom vård, inom kollektivtrafik, i skolan och annat. men ingen som vill anställa någon för att utföra de arbetsuppgifter som brode göras. Så några jobb finns inte.

 • Pingback: Undergångens Triumvirat: Bildt, Borg & Reinfeldt | Nemokrati()