Friande domar i mutmål

I muthärvan kring nationalstadion i Solna åtalades 6 personer, en av dem var byggbolaget Peabs ägare Erik Paulsson. Samtliga åtalade utom en person frikändes i rättenSolna tingsrätt fällde bara den förre stadsdirektören i Solna, Sune Reinhold. Han dömdes för mutbrott till villkorlig dom och dagsböter på 105 000 kronor. Dessutom förverkar staten 375.000 kronor och ska ha 100.000 kronor av honom för advokatarvode. Totalt blir 580.000 kronor.

För mig framtås det som om lagstiftningen är alltför svag när det gäller mutor och bestickning. Alla inblandade inklusive Erik Paulsson har enligt min mening agerat tvivelaktig i affären även om det inte är ett brott som någon av de friade har begått. Men det borde ha varit brott som jag ser det. Pengar har betalats ut till Reinhold och nån har gjort det. Är det ett brott av Reinhold att ta emot pengar så har någon som betalt ut dem begått ett brott. Bland övriga frikända finns det förra moderata kommunalrådet i Solna, Lars-Erik Salminen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements