Bra att dyra fängelser står tomma

Det visar nämligen att de inte behövs. Brottsligheten är inte så allvarlig och så stor att man kan fylla fängelserna. Det är ju onekligen skitbra. Däremot är det ju lite konstigt att de byggts, men förklaringen är väl att politikerna och tjänstemännen låtit sig styras av fördomar. Fördomar om den ständigt ökande brottslighet som ju i verkligheten är en minskande brottslighet. Dessa beslutsfattares fördomar kostar tyvärr en massa pengar.

Det är en bra och tydlig signal att fängelser står tomma. Att fängelser inte behövs tyder på låg brottslighet och i detta fall, eftersom det handlar om högsäkerhetsfängelser, också på att brottsligheten inte är så allvarlig som beslutsfattare fördomsfullt trott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements