Vänsterpartiet ökar i opinionsundersökning

I den första Sifo-undersökningen efter semestrarna finns det ett par säkerställda förändringar i stödet för oliakl partier. Det handlar om vänsterpartiets uppgång från 4,4% till 6,2% och socialdemokraternas tapp av 4,5%, i huvudsak till gruppen osäkra väljare. På högersidan, den borgerliga sidan inom politiken (socialdemokraterna är i allt väsentligt dock också ett borgerligt parti liksom miljöpartiet) ligger kristdemokraterna stabilt under riksdagsspärren och centern balanserar ytterst nära.

Sossarna med partners har majoritet över de 4 allianspartierna. Några egentliga politisk förklaringar till förändringarna står nog inte att finna, utan det kanske bara är så stiltje vad det gäller partipolitiska utspel gör att det blir. Därmed kanske det säger något om hur media i normala fall genom att i praktiken bojkotta vänsterpartiet trycker ner deras opinionssiffror.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements