Razzia mot webbhotellet PRQ

Polisen genomförde på måndagseftermiddagen en razzia mot webbhotellet PRQ i Stockholmsområdet. Enligt uppgift handlar det om misstankar om nån form av immaterielrättsbrott, upphovsrättsbrott. Polisen kunde dock inte hitta de servrar man var ute efter då PRQ:s hela system låg ner på grund av nåt tekniskt fel. Ett mycket lägligt tekniskt fel måsta man nog säga. hemsidan ligger för närvarande nere.

PRQ eller PeriQ Networks AB, är ett företag som erbjuder webbhotellstjänster. PRQ  ägs av juristen Mikael Viborg som år 2008 tog över verksamheten från Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij, två av de personer som dömts för brott i samband med The Pirate Bay (TPB). TPB är eller har varit kund hos PRQ.  Ett företag som tidigare kan ha drivit verksamheten (detta uppges i alla fall på Wikipedia), Periquito AB, är förklarat i konkurs.

Det är inte första gången det genomförs en razzia mot PRQ. 2006 genomförde polisen en husrannsakan i samband med misstankarna mot The Pirate Bay om upphovsrättsbrott.

I juni 2007 hamnade PRQ återigen i blåsväder, för det kontroversiella beslutet att tillhandahålla webbutrymme för en sida om pedofili av pedofiler. Svartholm och PRQ tog avstånd från innehållet, men menade att sidan följer svensk lag och att de ser det som ett stöd för yttrandefriheten att tillhandahålla tjänster för impopulära grupper.

PRQ är ett webbhotell som enligt sina egna uppgifter inte förbjuder inte någon form av stötande eller obekvämt material och lägger stor vikt vid anonymitet och har aldrig lämnat ut information om kund till tredje part. Man erbjuder också tjänster för anonymt surfande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements