Idag fick jag ett erbjudande från ett blufföretag – nummerupplysningen.se

Jag fick ett grönt brev utformat för att se ut som ett erbjudande från en myndighet. Adresserat till mitt företag. Brevet kom från något som har ett namn som också ser ut som en myndighet. Det ser likadant ut som deras tidigare blufferbjudanden. Fast grönt istället för gult som på bilden.

BlufferbjudandeBlufferbjudande

Nummerupplysningen.se heter bolaget. På deras hemsida anges att företaget är registrerat i Tallinn i Estland. Brevet är ett erbjudande om att få betala nästan 12 000 kronor för ingenting. Sajten internetsweden.se har gjort ett omfattande gräv kring detta estniska bolag och dess historia. Det är förstås skumt så det förslår. Ombildningar, dunkla ägarförhållanden, nedläggningar, flyttningar osv. Men domänen har hela tiden sen 2003 tillhört samma innehavare. Fyra namn dyker ständigt upp i olika sammanhang ihop med detta blufföretag, nämligen Jonas Vikbladh, Andreas Halldén, Jimmy Söderström och Daniel Wikström. Vikbladh och Halldén har också haft med ett annat tveksamt skojarbolag att göra, Cexxor AB. Internet Sweden skriver:

Mja jag kikade på .se-adressen och såg att flera sidfotslänkar gick till nummerupplysningen.ee, som står registrerad på OÛ-bolaget. Samma sak domännamnet under toppdomänerna .info och .eu men så slog det mig att .netadressen också står på: ”Bolagssupport & Invest i Norden KB/Nummerupplysningen OÛ
En gång kan lätt vara en miss, men nu kändes det som mer än ett sammanträffande.
Tittade på bolagsmännen igen..
http://wp.nu/7v

[…]

Det känns ju ..”fishy” och så när jag hittade det här så känns det ju som man har sett allt tidigare..
Cexxor AB fakturerar åt varumärkesskojare (Brandon/Eastview)
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=110155

CEXXOR AB
LE Jonas Bo Vikbladh 790115-**** 2007-11-30 2008-02-18
SU Olow Andreas Halldén 830916-**** 2007-11-30 2008-02-18

Alltså samma personer som nu står som registrant för flera av Nummerupplysningen´s domäner.

Svensk Handel skriver för sin del så här:

Svensk Handel har tidigare uppmärksammat medlemsföretagen på den blankett som Nummerupplysningen.se skickat ut till företagen. Många har lurats att tro att det gäller en uppdatering av företagets kontaktuppgifter, men i själva verket görs en beställning när företagen fyller i och skickar tillbaka blanketten. Nummerupplysningen.se skickade under våren ut cirka 100 000 blanketter.

Enligt uppgift till Svensk Handel från Marginalen bank är detta bankgiro numera avslutat. Det är alltså inte längre möjligt att sätta in några pengar på detta konto. Bankgironumret för inbetalning till Nummerupplysningen.se och Alfa Fakturaservice AB var 751-2726.

En sak är säker. Man ska inte på något villkor fylla i den blankett som kommit från Nummerupplysningen.se. Det är ett avtal man skriver under i så fall. Ett avtal som kostar nästan 12 000 kronor men egentligen är värdelöst. Ett värdelöst men dyrt avtal om en värdelös katalogtjänst på Internet. Om ni fått ett sånt här brev från nummerupplysning .se – Skriv inte på! Försök polisanmäla även om jag tror att förfarandet inte är brottsligt. Något som också betyder att jag i detta inlägg inte hävdar att någon namngiven person har begått nåt brott. Tveksamma affärsmetoder är dock något som företaget nummerupplysningen.se ägnar sig år. Bolaget är utan tvekan ett blufföretag, ett skojarföretag, ett lurendrejeriföretag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements