KD lever i det förgångna

Kristdemokraterna är ett parti som lever i det förgångna. Ett parti baserat på religion och tro är bara det ett parti som lever på nåt gammalt, nåt förgånget, nåt som är försvinnande i det långa loppet.

Men även på andra sätt är partiet en konservativ, gammaldags anomali som lever i det förgångna. På allvar föreslår man privata arbetsförmedlingar i en debattartikel i SVD. Uppenbarligen har de ingen som sökt jobb de senaste 20 åren och ingen koll på verkligheten. Det kanske blir så när en bok är ens viktigaste rättesnöre i livet.

Det kryllar av privata arbetsförmedlingar och bemanningsföretag.  Det är oftast samma företag. Resultatet har blivit pengarullning till privata företag som gör vinster på skattemedel och dessutom så blir antalet jobb inte fler. Och de som folk får är ofta tillfälliga jobb, uthyrningsjobb. Det som tidigare var arbetstillfällen med fast anställning är idag ofta daglönararbete.

KD vet uppenbarligen inte vad de pratar om. Eller så ljuger de rakt av. De är antagligen bara ute efter att alla skattemedel för arbetsmarknadsåtgärder ska gå till privata företag och deras vinster.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements