Trafikolyckan i Skåne: För många bilar utan dubbdäck?

Kan det faktum att fler bilar idag körs utan dubbdäck än tidigare vara en bidragande orsak till den enorma trafikolyckan i Skåne. Det är en fråga man faktiskt bör ställa sig. Mellan 50 och 100 fordon var inblandade i olyckan, lite olika beroende på vem man frågar. Lika stora bilolyckor har tidigare inträffat två gånger i Sverige, bägge i mars 2006. En ev dem på E4:an vid Arlanda norr om Stockholm och en utanför Lund på E22. Sannolikt var fler bilar inblandade denna gång, men vi de olyckorna var det fler skadade, dock inga döda. Man undrar ju hur stor roll det kan spela att många bilister idag kör bilar med vinterdäck utan dubbar.

Uppenbart är halkan och snön den grundläggande orsaken liksom en och annan bilförare som kört oförsiktigt och för fort. Men kanske hade det inte varit lika många fordn inblandade om alla bilar haft dubbdäck. Med tanke på antalet inblandade fordon så är ändå antalet dödade och skadade förhållandevis , tre personer har rapporterats som döda och kanske är det minst ett tjugotal skadade.

E4:an är fortfarande avstängd och kanske öppnas den inte förrän kring midnatt. Trafiken leds på andra vägar förbi olycksplatsen på Tranarpsbron öster om Åstorp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 svar på “Trafikolyckan i Skåne: För många bilar utan dubbdäck?”

  1. Kan ju vara så att många kör med odubbade vinterdäck, det i kombination att fantastiskt många verkar ha svårt att föreställa sig sambandet mellan avstånd till framförvarande fordon och hastighet bäddar för sånt här.

Kommentarer är stängda.