Odeskär – Andersson

På Vrångö längst söderut i Göteborgs södra skärgård finns inte så många fiskebåtar kvar. Men där finns en fiskarfamilj som hör till de större fiskeriföretagarna i Sverige. Andersson är deras namn och de äger företaget Odeskär AB. Förutom detta bolag äger de också Andersson Bemanning Fiskeri AB på Donsö och Odeskar Fiskeri A/S i Danmark.

Det svenska företaget äger den pelagiska trålaren GG 850 Odeskär på 385 ton medan det danska bolaget äger den pelagiska trålaren AS 850 Odeskar på 562 ton. Den sistanämnda båten hette tidigare E149 Nana Maria. De är bägge två i huvudsak palegiska trålare som fiskar med pelagisk trål.

Odeskär AB har också ägnat sig åt att köpa och sälja båtar i likhet med många andar fiskeriföretag. 2008 och 2009 köpte man exempelvis SIN 791 Wally och VG 10 Falkland. 2010 såldes den förstnämnda och den är idag GG 892 Rigel av Fotö och 2011 såldes den andra.

Läs mer:

Svenskt pelagiskt fiske
Utflaggning av den svenska fiskeflottan
Svenska företag som köper fiskebåtar i andra länder

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

2 svar på “Odeskär – Andersson”

Kommentarer är stängda.