Livh (V): Stoppa REVA i Stockholms stad

Ann-Margarethe Livh, gruppledare (V) Stockholms stad, kräver i en skrivelse till kommunstyrelsen att Stockholms stad vänder sig till regeringen för att stoppa REVA-projektets nuvarande tillämpning i Stockholm.

Vi stockholmspolitiker beslutar inte över polis och lagstiftning, vi kan inte själva stoppa REVA. Men vi har ett tydligt ansvar för att alla stockholmare ska kunna leva och röra sig tryggt i sin stad, säger Ann-Margarethe Livh (V), gruppledare.

– Jag föreslår att kommunstyrelsen gemensamt vänder sig till regeringen och kräver att denna tillämpning av REVA omedelbart upphör i Stockholms stad, säger Ann-Margarethe Livh.

Ur skrivelsen:

En stad där polisen plötsligt kan dyka upp i ett klassrum eller utanför barnpsykiatrin kan inte bedriva god pedagogik eller vård. Stockholm ska vara en stad där lika villkor och förutsättningar gäller för alla invånare.

Av polisens egna uppgifter har även framgått att dessa kontroller på offentliga platser inte ens är särskilt effektiva. De allra flesta som kontrolleras har sina papper i ordning. Polisen behöver inte heller egentligen leta efter avvisningsärenden. Tusentals personer med utvisningsbeslut finns på sina kända adresser och anledningen till att utvisningarna inte kan verkställas är att deras hemländer inte tar emot dem. Detta tillsammans med de oroande uppgifterna från polisen att de flesta vars utvisningar är svåra att verkställa kommer från Iran, Irak, Etiopien och Afghanistan – diktaturer och krigsområden – gör att hela aktionen främst blir en demonstration av att polisen har fått en omöjlig uppgift.

Vänsterpartiet Stockholm, Ann-Margarethe Livh

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements