Undermålig utredning av Arbetsförmedlingen om Le Pain Francais

Arbetsförmedlingen har utrett sig själva och sin placeringar av anställda med olika bidrag på Le Pain Francais. Inte helt oväntat har man kommit fram till att inga fel har begåtts mer än marginella sådana som har med dokumentation att göra. De som intervjuats är personal som för närvarande är placerade på Le Pain Francais och alltså sär beroende av det aktuella jobbet för sin försörjning. De har intervjuats med en arbetsköparrepresentant närvarande.

Dvs arbetsförmedlingen som inte vill höra några kritiska ord om sin placering och arbetsköparen som inte vill höra några kritiska ord var båda närvarande när personer som är helt beroende av både arbetsförmedling och arbetsköpare för sin försörjning intervjuas. Arbetsförmedlingen gjorde själva intervjuerna och arbetsgivaren kunde vara med för att kontrollera att den anställde säger rätt.

Det finns ju inte en chans att en anställd med kritiska åsikter kring arbetsplatsen, arbetsköparen, arbetsförmedlingens handhavande eller arbetsförmedlingen skulle uttrycka dessa kritiska åsikter i en sån situation. Risken att bli av med försöjrningen är ju onekligen rätt stor i det läget.

Arbetsförmedlingen har inte intervjuat någon av de personer som GP pratat med och som haft kritiska synpunkter på Le Pain Francais och deras ägare, familjen Samuelsson.

Ägarfamiljen bakom Le Pain Francais är förstås nöjd med Arbetsförmedlingens undersökning som ju kommit fram till att inga oegentligheter finns och att inga fel har begåtts av någon. Visserligen är undersökningen helt undermålig och säger faktiskt ingenting om nånting utom möjligtvis att folk är rädda för att förlora jobbet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements