Inget nytt med upploppen i Husby

Sveriges journalister tycks vara ett släkte med extremt dålig allmänbildning och noll omvärldskontroll. Det fanns inget som helst nytt i Husby-kravallerna. Inga nya typer av hot, ingenting nytt. Att lura poliser i fällor genom att tända eld på bilar eller på annat sätt har förekommit länge. Så var det under de 4 månader hösten 2009 som Sverige drabbades av upprepade förortsupplopp och bilbränder i betydligt större omfattning än denna gång. Då var centrum för händelseutvecklingen Göteborg och mer specifikt Backa. Sveriges journalister tycks totalt ha missat detta. Fått nån slags kollektiv minnesförlust. Eller så är de bara extremt dåliga på att leta reda på fakta och extremt dåligt allmänbildade. Samma problem har det ju också varit i samband med debatten om US-amerikanska NSA:s övervakning.

Personligen känenr jag till liknande händelser på 1970-talet. I lite andra sammanhang, men både angrepp på brandmän och fällor för poliser förekom redan på den tiden. Ingen journalist tycks ha fattat detta. NSA:s övervakning var känd sen tidigare även om omfattningen inte var bevisad, metoderna är inte nya och FRA bedriver samma typ av verksamhet i Sverige. Men journalisterna tycks ha drabbats av kollektiv minnesförlust och permanent oförmåga till faktakontroll och faktainhämtning på senare tid.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements