Samarbete med USA var välkänt

Även om det var så att socialdemokratiska och borgerliga regeringar försökte hemlighålla det nära och intima underättelse- och militärsamarbetet mellan Sverige och USA efter andra världskriget och fram till idag så var och är det hela välkänt för den som vill veta. Såväl på 1950-talet, på 1970-talet och idag.

Information fanns, men såväl borgerlig (majoriteten) som socialdemokratisk media valde i allmänhet att låtsas som ingenting. Man deltog helt enkelt i mörkläggningen av faktiska förhållanden. Så var det även i andra sammanhang som exempelvis Geijeraffären.

Mörkläggningen handlar inte om socialdemokrater eller inte utan om att eliten, makten, överklassen i samhället hjälptes åt när det gällde att ljuga för befolkningen. Oavsett politisk färg på regeringar, medier, organisationer och individer.

Och glöm inte bort att IB finns än idag. Det heter idag Kontoret för särskild Inhämtning (KSI) och är den militära underrättelstjänstens (MUST) hemligaste verksamhet.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements