Ytterligare skottlossning i Biskopsgården

Omkring halv två idag sköts det mot ett flerbostadshus på Sommarvädersgatan i Biskopsgården. Minst två lägenheter har träffats av skott. Polisen anser att denna händelse har koppling till dubbelmordet i onsdags. Det tyder väl sannolikt på att det rör sig om uppgörelser mellan kriminella grupper/nätverk/gäng och inte om nåt annat. Att det skjutits mot ett flerbostadshus innebär ju att människor som inte alls har med brottslig verksamhet att göra löpt risk att träffas av skotten.

Både dubbelmordet och dagens skottlossning anses av polisen höra ihop med ett öppet gängkrig som startade med ett mord på Önskevädersgatan den 5 juli 2012.

I den ena beskjutna lägenheten bor en 20-årig man som polisen tror kan ha varit målet för skjutandet. Han är enligt uppgifter en av de två bröder som var misstänkta för mordet i juli 2012. En nära äldre släkting till denne man brukar ofta vistas i lägenheten. Det är sannolikt den andre av de bröder som var misstänkta för mordet 2012. Den andra lägenheten har träffats av misstag. Polisen har inga misstänkta för skottlossningarna och morden, men har folk inne på förhör.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements