4 unga män skjutna i Tensta

Igår kväll skottskadades 4 unga män när de sköts invid en korvkiosk i Tensta i nordvästra Stockholm. Tillståndet för en av dem är kritiskt, en 23-åring. Den yngste av de skjutna är 17 år och de äldsta 23 år. Dessutom är en 22-åring skjuten. Brottsrubriceringen är mordförsök och polisen säger att det förekommit skjutningar tidigare i området. Om samband med tidigare skjutningar föreligger vet de dock ännu inte.

Självklart handlar det om en gänguppgörelse av samma slag som vi sett en rad i Göteborg under hösten. Men den direkta orsaken kan var skulder, oenighet om knarkhandel, nån stolthets- eller hederssak. Det spelar mindre roll. Gänguppgörelse är det ju med all sannolikhet ändå. Det brukar ju de flesta skjutningar mot andra människor vara.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements