Älvtank

Familjen Jakobssons Donsörederi startades i praktiken redan 1922 när Fridolf Jakobsson köpte ett segelfartyg. 1948 köpte han tillsammans med en partner den först tankern som drevs som ett partrederi. På 1950-talet blev sönerna Sven Jakobsson and Johannes Jakobsson aktiva i företaget som skeppare på varsin tanker. 1993 bildades det bolag som idag bär namnet Rederi AB Älvtank.

Älvtank

Johannes Jakobsson sitter fortfarande i styrelsen för Rederi AB Älvtank. Övriga familjemedlemmar i styrelsen är Karin Elisabeth Jakobsson, Per Jakobsson och Sven Fredrik Jakobsson. Om VD Per Arne Nilsson är släkt eller inte är inte känt men det är nog sannolikt eftersom ytterligare en Nilsson sitter i styrelsen, Christian Nilsson, troligen en son till den förstnämnde. I vilket fall som helst är både Jakobssons och Nilssons ägare av företaget.

Idag har Rederi AB Älvtank ungefär 40 anställda och äger två tankfartyg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,