Ovanliga strandfynd från libanesiskt fartyg

För snart en vecka sen hittades ett antal döda kor ilandflutna på sydkusten i Skåne. Döda kor måste onekligen anses vara ovanlig strandfynd. Skräp, plastbackar, döda sälar, döda tumlare och liknande är betydligt vanligare. Det har faktiskt inte bara hittats döda ilandflutna kor i Skåne utan också på stränder i Danmark. Nu är danska polisen övertygad om att korna kastats överbord från ett libanesiskt fartyg som transporterade kor från USA till Klaipeda i Litauen. Svensk polis är än så länge mer tveksamma. Enligt vissa uppgifter ska korna ha dött när fartyget hamnade i en storm i Biscayabukten.

I de flesta hav är det tillåtet att dumpa djur som dött under transport på ett fartyg. Men dock inte Östersjön. Det är väl sannolikt så att befälhavaren på det libanesiska fartyget var omedveten om denna skillnad och lät slända de döda korna överbord. Ovanliga strandfynd var det i all fall. Sen verkar det ju också lite ovanligt, och onödigt, att transportera levande kor från USA till Litauen. Det finns ju kor på närmare håll.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements