Ekologisk mat är bevisat hälsosammare

MjölkI alla fall när det gäller mjölk. Ekologisk mjölk innehåller mer omega-3 än annan mjölk visar en stor US-amerikansk studie:

Det har länge debatterats om ekologisk mjölk är hälsosammare än vanlig mjölk. Nu bekräftar den första storskaliga och nationella kartläggningen i USA att ekologisk mjölk innehåller mer av omega-3-fettsyror. En typ av fett som är vanlig i fisk och som i andra studier kopplats till bättre hjärthälsa.

Den ofta diskuterade balansen mellan omega-3 och omega-6-fett är dessutom mer fördelaktig i ekomjölken, visar resultaten.

Det beror på att ekologisk mjölk kommer från kor som betar utomhus i stor utsträckning. Utomhusbete är ett krav för att mjölken ska betraktas som ekologiskt producerad. Att köpa ekomjölk är alltså inte bara bara för korna och miljön. Utan även för hälsan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements