Greenpeace och fisket – en kritik

Jag har skrivit tre inlägg som kritiserar Greenpeace och deras ställningstagande kring fisket. Egentligen inte i huvudsak deras ställningstagande utan det faktum att de far med osanningar eller glider på sanningen när det gäller fisket. De slirar på fakta, överdriver och blandar ihop saker. I syfte att få det som att se ut att fakta står på deras sida och stöder deras förutfattade meningar.

Med WWF:s rödlistning av räkfisket verkar det tyvärr som om samma förhållningssätt till fisket spridit sig till fler miljöorganisationer. Det är olyckligt då det negativt påverkar möjligheterna att att uppnå ett ekologiskt hållbart fiske i världen.

Den kritik i sak jag har mot Greenpeace handlar i stor utsträckning om ITQ. I övrigt är jag i sak överens med Greenpace om det mesta. Samma kritik har jag när det gäller vänstern och deras vanliga ståndpunkter kring fiske.

De inlägg jag skrivit i ämnet:

Och om vänsterpartiers fiskeripolitik:

Kritiken av Miljöpartiets fiskeripolitik handlar om samma saker:

Intressant?
Media: IDG1, 2, 3, Fisheco1, 2, Greenpeace1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements