Dansk polis gripen i samband med knarktillslag

En dansk polis har gripits och anhållits i samband med den stora knarkrazzia som den danska polisen genomförde mot cannabishandeln i Christiania i mitten av mars. Den anhållne polisen lever i Sverige där han enligt uppgift ska ha levt ett lyxliv på pengar som hans flickvän tjänat på haschhandel. Han är själv inte misstänkt för inblandning i själva haschhandeln eller för att ha avslöjat polisens arbete, utan det handlar om att han levt på flickvännens pengar som till största delen härrör från haschhandel. Något som hon kan ha ägnat sig åt i kanske 20 år. det verkar dock som om polismannen ägnat sig åt handel med begagnade husvagnar och annat liknande. För mig luktar det penningtvätt.

Hela 80 personer greps i det stora tillslaget och en stor mängd pengar och cannabis beslagtogs. Fem av dem är fullvärdiga medlemmar i Hells Angels MC (HA) som anses ha kontroll över haschandeln i Christiania.

En av de misstänkta HA-medlemmarna tog enligt uppgift sitt liv i fängelset. Det  handlar  om den 41-årige Michael BroksideHan var personligen direkt inblandad i den skottlossning mot Bandidos på Kastrups flygplats år 1996 som ledde till det stora nordiska mc-kriget. Han dömdes till 16 års fängelse för mord och mordförsök på Kastrup. Det stora nordiska mc-kriget resulterade i 11 mord och 71 mordförsök. Efter att han kommit ut från fängelset anses han ha blivit huvudansvarig för haschhandeln i Christiania.

Brokside var systerson till en en ledare i mc-gänget Bullshit som mördades av Hells Angels, Henning Norbert Knudsen, mer känd som ”Makrellen”. Bullshit kontrollerade haschandeln i Christiania innan Hells Angels tog över efter att Bullshit i praktiken utplånats i ett krig mellan de två gängen. Något som i sin tur ledde till grundandet av Bandidos MC i Danmark.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements