Göteborgs-Posten fälld av Pressens Opininionsnämnd

Göteborgs-Posten har fällts i två fall vad det gäller en artikelserie om påstått fusk i kafékedjan Le Pain Francais i Göteborg. Pressens Opinionsnämnd (PON) menar att det i det ena fallet var fuskanklagelser som saknar fog (belägg):

Pressens Opinionsnämnd klandrar Göteborgs-Posten för de beskyllningar som gjorts mot Markus Samuelsson, Munir Samuelsson och Samuel Samuelsson som äger och driver kafékedjan Le Pain Français. Motiveringen är att tidningen inte haft fog för påståendena om bidragsfusk och att bröderna borde ha fått redovisa sin syn tydligare.

I det andra fallet som berör bröderna Samuelssons syster Gunilla von Platen skriver PON:

Pressens Opinionsnämnd klandrar Göteborgs-Posten för att tidningen i en artikel om Le Pain Français skrivit om kritik som riktats mot Gunilla von Platens företag Xzakt Kundrelation AB. Motiveringen är att kritiken mot hennes företag är gammal och att hon inte fått bemöta den.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements