Bombdåd i Malmö

Strax före klockan ett natten till idag (tisdag) slängdes en handgranat in i en lägenhet på Estlandsgatan. Explosionen skadade en 40-årig man som fick splitterskador i bland annat ansiktet. Handgranaten kastades in genom ett stängt fönster. Mannen sakdor är allvarliga men inte livshotande.

Skånepolisen misstänker att sprängdådet kanske kan ha med tidigare bombdåd i Malmö att göra men för att bestämt kunna hävda ett samband vill polisen avvakta den tekniska undersökningen.

Den 15 april hittades två handgranater på Adelgatan i centrala Malmö, varav en hade exploderat. Den gången var det mindre skador på en husvägg och på gatubeläggning. I Januari kastades en granat in i en lägenhet på Rasmusgatan i samma stad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements