Att få skadestånd är ingen förolämpning

De romer som Skånepolisen listade i sitt ökända romregister är berättigade till skadestånd. Det är bra och det visar att den typen av register är felaktiga och att betrakta som diskriminerande. Skadeståndssumman per person är ganska liten om det jämförs med skadestånd i USA. Men för svenska förhållanden är den normal.

Det är absolut inget skambud eller förolämpning på det sätt som Soraya Post och Erland Kaldaras hävdar. Utan motsatsen. En upprättelse för de människor som upptagits i registret, ett erkännande av att romer diskriminerats och att registret var en kränkning.

Det är bra att romerna som var upptagna i Malmöpolisens register får skadestånd. Det är bra att de får upprättelse. Post och Kaldaras borde se detta som en seger. Fira en seger istället för att gnälla.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements